Tåligare koppling till M50B25?

Diskutera det som inte passar in i de övriga forumen.

Moderatorer: Bäckis, Pimplaren, Storås, Bmwandreas, Nisse Järnet, pelko

Tåligare koppling till M50B25?

Inläggav Gordo » 22 sep 2022, 17:30

Gordo
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 22 sep 2022, 17:25
Hej,
kopplingsslavcylindern på min BMW E30 med M50B25 och ZF-låda gick sönder och pivotpinhållaren lossnade, så nu tänkte jag om jag skulle passa på att uppgradera kopplingen (har planer på att ev. turbo/kompressor-konvertera någon gång i framtiden, sikta på kanske 350-400Hk) när lådan ändå är ur, men jag behöver hjälp att välja delar.
Jag tänkte antigen köpa t.ex.
enkelmassesvänghjul: http://server.pure-pf.com/webshop2/se/r ... latta.html
justerbar pivotpin för urtrampningslagret: https://www.speeding.nu/p/drivlina/kopp ... lager.html
Klarar jag mig med förstärkt tryckplatta för M5 (https://shop.dumpkopieraren.se/sv/artiklar/fo ... 5-e34.html) och passar den rakt på, eller borde jag köra på sachs 765?
Sen är det det här med lamell; jag vill heslt ha vanlig lamell (fjädrad) och inte sinter. Vilken ska man köra då? På många svänghjul står det också att de är avsedda för 9mm lamell, men 8mm verkar ju vara det vanligaste om man inte köper racelamell för 4k.
Sen är det det här med urtrampningslager - klarar jag mig med vanliga för M50, eftersom jag tänkt skaffa justerbar pivotpin, eller ska jag köra något annat urtrampningslager(vilket?)?

Tänkte också byta vevaxeltätning och pilotlager - något mer att tänkte på när man ändå håller på?

Alternativt skulle jag kunna köra M20-svänghjul, men verkar lite lurigt för man måste ha tidiga modellen eller antingen svarna av på baksidan av svänghjulet, eller fila ner lite på tråget för att det ska passa som jag förstått det. Är det Sachs 618 som gäller här? Vilken lamell?(fjädrad och icke-sinter)
Ska man ha M20 urtrampningslager då? Och byta startmotor till "lilla M20"

Sen finns snikvarianten att köra på valeos conversion kit (https://www.autodoc.se/valeo/1110312). men då blir det till att byta koppling när (eller om...) det blir överladd antar jag.

Idéer, tips och tankar är mkt välkomna! =)

Tack på förhand!

Återgå till Övrigt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

x